joi, 6 octombrie 2011

A perfect girft! (1)

Prima ribrica de pe blog.Sper sa am succes cu ea ... sa incepem.
In aceasta ribrica va voi prezenata carti care dupa parerea mea sunt daruri perfecte.O sa avem carti pentru copii (cu varsta cuprinsa intre 10-13 ani),pentru adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 14-17 ani) si pentru adulti(cu varsta incepand de la 18 ani in sus).De fiecare data voi prezenta 3 volume,am sa incerc pe cat posibil pentru fiecare grupa de varsta.Let's Go,Guys!
  • Pentru copii: Otravurile din Caux vol.1-Nestema scobita de Susannah Appelbaum 


Comanda-ma!


  • Pentru adolescentii: Mostenirea ucigasa de Gareth P.Jones
Cu toate ca aceasta carte ar fi mers foarte bine si la sectiunea pentru copii aceasta carte m-am hotarat sa o postez la aceasta sectiune deoarece este perfecta aici. 

 Lorelli şi Ovid Thornthwaite nu sunt ca majoritatea copiilor de treisprezece ani. Sunt gemeni, orfani, trăiesc într-un conac uriaş şi cam înspăimântător, nu merg la şcoală şi sunt moştenitorii unei averi imense. E atât de multă vreme de când încearcă să se ucidă unul pe altul, încât nici nu mai ştiu a cui a fost prima tentativă de crimă. Indiferent cine a lovit primul, încercarea de a găsi cele mai ingenioase şi mai inteligente strategii le ocupă tot timpul. Până când, într-o zi, se văd puşi în faţa unei noi provocări, aceea de a descoperi misterul ce învăluie de atâţia ani moartea părinţilor lor. Vor putea oare cei doi să lase deoparte vechea lor ură şi să supravieţuiască pentru a descoperi de unde vine adevăratul pericol?   
O poveste haioasă, cu albine ucigaşe, urşi furioşi, biciclete cu lanţul desfăcut şi un secret înspăimântător, care le va schimba vieţile celor doi copii pentru totdeauna.

Gasiti aici recenzia!


  • Pentru adulti: Se numeste Sarah de Tatiana de Rosney


Paris, iulie 1942: Sarah, o fetiţă evreică în vârstă de zece ani, este arestată în toiul nopţii, împreună cu părinţii ei, de poliţia franceză, dar nu înainte de a-şi încuia fratele în ascunzătoarea lor secretă, convinsă fiind că se va întoarce după numai câteva ore pentru a-l elibera.
Paris, mai 2002: Julia, o jurnalistă americană, stabilită de mulţi ani la Paris şi măritată cu un francez, trebuie să scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorării a şaizeci de ani de la acest eveniment de tristă amintire în istoria Franţei. În timpul investigaţiei sale, Julia descoperă întâmplător o serie de secrete de familie adânc îngropate, care o leagă de Sarah, şi simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe măsură ce se adânceşte în trecutul ei, lucrurile pe care le află o tulbură şi o fac să-şi pună întrebări cu privire la propria existenţă.
Se numea Sarah este povestea înduioşătoare a două familii unite de un secret teribil, dar şi o tulburătoare pagină de istorie: Tatiana de Rosnay descrie un episod real din Franţa aflată sub ocupaţie şi rupe tăcerea care înconjoară un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor. 


Comanda-ma!

Un comentariu:

  1. Cât de tare!:) Îmi place descrierea la Moştenirea Ucigaşă. Foarte atractivă noua rubrică.

    Dee.

    RăspundețiȘtergere