vineri, 7 octombrie 2011

Supernatural(1)

Hello!Ce mai face-ti dragi iubitorii de supranatural si carti fantasy?Eu una ma bucur enorm ca a venit weekend-ul si m-am gandit sa postez una din rubricile mele preferate.Despre ce este vorba?
In aceasta rubrica va voi prezenta lumea supranaturalului:vampiri,varcolaci,etc.Eu spun ca ar trebui sa incepem.Voi ce parere aveti?Let's say 'Superanatural' !

Supranaturalul este ansamblul fenomenelor care sunt mai presus de forțele și legile naturii sau în contradicție cu acestea, care par în afara naturii, a lumii percepute prin simțuri. Supranaturalul este atribuit unor forțe miraculoase. (Sursa:Wikipedia)

Pe rand voi prezenta toate aceste specii ale supranaturalului si multe altele.
Imaginea este doar pentru a te puta putin orienta pe viitor:

O lume a puterii si frumusetii te asteapta!

In acesta prima postare voi incepe cu vampirii.Una dintre speciile care pe mine ma pasioneaza de ceva timp si despre care am strans destul de multe informatii.Din acest motiv voi avea mai multe postari cu aceasta speciei in urmatoarele saptamanii.
Vampirii 
1.Inceputurile adeverate ale vampirilor



Zei singuratici ai noptii,vampirii duc o existenta aflata mult deasupra banalitatii lumesti a semenilor umani.Liberi de constrangerile conventionalului,ei savureaza tot ce este interzis si exploreaza intunericul.Vampirul e fiinta umana dusa la perfectiune;el poseda tot ce-si poate dori un om:frumusete,abilitate,tinerete,forta si o putere de seductie irezistibila in tot ceea ce face.In ciuda ritmului lor tacut,in fiecare vampir pulseaza o veritabila pasiune pentru viata-o celebrare nocturna a simturilor ascutite si a frumusetii desavarsite.Oamenii obisnuiti cred ca stiu tot ce este de stiu despre vampiri.Dar este oare adevarat?
 'Infricosator si irezistibil,taramul vampirilor ademeneste!'

Regele si Regina
Conform vechilor legende,bazele istoriei vampirilor au fost puse in mileniul IV i.Hr.Inceputurile sale sunt in Egipt,sau Kemet,cum era chemat pe atunci.Legenda Gemenelor relateaza ca Regele si Regina,conform dorintei lor de a distruge canibalisul,au luat prizoniere doua vrajitoare dintr-un trib ce traia la poalele Muntelui Carmel(pe teritoriul Palestinei) dorind sã le descopere secretele. Explicatiile vrãjitoarelor nu i-au satisfãcut pe suverani, si astfel cele douã surori au fost supuse unei torturi teribile. Dar un spirit rãu, dorind sã le rãzbune, s-a întors împotriva ofensatorilor si a posedat-o pe Regina din Kemet. Accidental, corpul material al Reginei a fuzionat cu nucleul spiritului. Astfel a rezultat o nouã fiintã care se hrãneste cu sânge si se reproduce prin transmiterea propriului sãu sânge unei persoane muribunde. Regina l-a transformat în vampir si pe Rege, astfel devenind cunoscuti drept Mama si Tatãl tuturor bãutorilor de sânge.

Prima Generatie

Surorile gemene, vrãjitoare transformate în vampiri de cãtre simpatizantul lor dintre oamenii Regelui (mai târziu acestia au devenit cunoscuti drept Prima Generatie), au încercat sa se ridice împotriva Regelui si Reginei, încercare finalizatã prin cruda pedepsire a gemenelor.

Aceastã legendã pare mai aproape de adevãr decât toate cele existente, bazându-se mai ales pe cultul venerãrii zeitãtilor Osiris si Isis. Cu toate acestea, a fost confirmat faptul cã toate atentatele de a rãni Regina au avut ca rezultat distrugerea sau rãnirea gravã a tuturor celorlalti vampiri. 


Akasha

  • Nume real:Akasha 
  • Cadru istoric:Regina Kemetului în mileniul IV î.Hr.A fost aleasã de cãtre Enkil, Regele Kemetului, dintre membrii familiei regale din Uruk, aflat în valea Tigrului si Eufratului. O venera pe zeita Inanna. 
  • Istoria ca muritor:A condus tara împreunã cu Enkil si a exercitat o mare influentã asupra acestuia. A urmãrit progresul tãrii - se crede cã a adus în Kemet înţelepciunea si cunostintele poporului ei. Când a aflat despre traditia canibalismului, a proclamat-o ilegalã si a început sã-i persecute pe adeptii acesteia. Din ordinul ei triburi întregi au fost distruse; de asemenea, le-a capturat pe Maharet si Mekare şi astfel a adus fãrã sã vrea asupra sa mânia spiritelor.
  • Caracteristicile mortii:A murit de mâna conspiratorilor dezamãgiţi de reformele regale.
  • Creator:Amel, spirit fãrã trup material.
  • Istoria ca nemuritor:A fondat o nouã religie bazatã pe mitul lui Osiris si Isis; a proclamat bãutorii de sânge drept zei. Ca urmare a rãzboaielor dintre zei ea si Enkil au fost capturati si folositi drept izvorul original. Pânã la urmã au cãzut într-o stare ciudatã, asemãnãtoare comei, si au rãmas nemiscati.În secolul I î.Hr. gardianul a încercat sã o distrugã, aceastã actiune ducând la moartea majoritãţii vampirilor, si astfel a devenit clar faptul cã sfârşitul Akashei şi al lui Enkil ar fi sfârşitul tuturor vampirilor. Descoperitã de Marius în secolul I si dusã împreunã cu Enkil în Antiohia. În secolul II au fost mutati de Marius într-un alt sanctuar, în Evul Mediu - în Italia, în secolul XVI - în Dresda, în secolul XVII - în Grecia, în secolul XVIII - în nordul Americii (alte locatii nu sunt cunoscute). Este trezitã din aceastã stare în 1984 de muzica lui Lestat. În acelaai an îl ucide pe Enkil, îl rãpeste pe Lestat si porneste o distrugere în masã (incinerare) a bãutorilor de sânge; dupã aceea încearcã sã masacreze majoritatea populatiei umane de sex masculin.Distrusã de Mekare în 1984.

Enki

  • Nume Real:Enkil 
  • Cadru Istoric:Provine din familia regalã din Kemet (mileniul IV î. HR.) 
  • Istoria ca muritor:Dupã moartea Reginei Mamã, a riscat sã-si piardã tronul, deoarece dinastia regalã continua pe linie matriarhalã. Neavând surori de sânge regal, si-a ales mireasa din familia regalã a Sumerului, pe Akasha, si a început sã conducã tara. În timpul domniei sale s-au dezvoltat cultura, scrisul si agricultura, si de asemenea Regele a înlãturat canibalismul, obicei rãspândit printre supusii sãi.
  • Caracteristicile Mortii:A murit în urma unui complot împotriva cuplului regal.
  • Creator:Akasha
  • Istoria ca nemuritor:Împreunã cu Akasha pune bazele venerãrii bãutorilor de sânge.A fondat o nouã religie bazându-se pe mitul lui Osiris si Isis, a proclamat bãutorii de sânge drept zei. Ca urmare a rãzboaielor dintre zei ea si Enkil au fost capturati si folositi drept izvorul original. Pânã la urmã au cãzut într-o stare ciudatã, asemãnãtoare comei, si au rãmas nemiscati.În secolul I î.Hr. gardianul a încercat sã îl distrugã, aceastã acţiune ducând la moartea majoritãţii vampirilor, şi astfel a devenit clar faptul cã sfârsitul Akashei si al lui Enkil ar fi sfârsitul tuturor vampirilor. Descoperit de Marius în secolul I si dus împreunã cu Akasha în Antiohia. În secolul II au fost mutati de Marius într-un alt sanctuar, în Evul Mediu - în Italia, în secolul XVI - în Dresda, în secolul XVII - în Grecia, în secolul XVIII - în nordul Americii (alte locaţii nu sunt cunoscute). Cu exceptia câtorva încercãri ocazionale de a se misca, nu s-a reîntors niciodatã la o existentã normalã.Ucis de Akasha în 1984, dupã trezirea ei.

Maharet

  • Nume real:Maharet 
  • Cadru Istoric:Provine dintr-o familie de vrãjitoare ce trãiau la poalele Muntelui Carmel (mileniul IV î. Hr.) 
  • Istoria ca muritor:Încã din copilãrie era cunoscutã împreunã cu mama si cu sora ei geamãnã în rândurile poporului sãu drept o persoanã care vorbeste cu spiritele, care aduce vântul si ploaia. La vârsta de 25 de ani, dupã distrugerea completã a tribului sãu, ea si sora sa au fost luate prizoniere de cãtre soldatii trimisi de Akasha si Enkil si duse la palatul regal pentru a fi interogate. Pânã la urmã au fost condamnate la un act de violentã îndeplinit de cãtre intendentul regal Khayman. A fost eliberatã si datoritã spiritelor s-a reîntors pe meleagurile natale, unde a nãscut-o pe Miriam, fiica lui Khayman. Dupã ceva vreme, trupele lui Enkil s-au reîntors spre a le duce din nou în Kemet. 
  • Caracteristicile mortii:Transformatã la câteva ore înainte de executia sa.
  • Creator:Khayman
  • Istoria ca nemuritor:Pierzându-si sora, Maharet a folosit toate mijloacele spre a o gãsi, dar în van. Cu trecerea secolelor, a sprijinit toate urmasele familiei sale si a înregistrat istoria lor. În 1949 a aflat cã descendenta sa Miriam Reeves murise într-un tragic accident si cã fiica sa nou-nãscutã Jessica supravietuise. Maharet a devenit protectoarea ei, ghidându-i viata în secret pânã la decesul ei în 1984 dupã concertul Vampirului Lestat, când a salvat-o pe Jesse dându-I sângele ei. În 1984 dupã trezirea Akashei devine liderul clanului care unea ultimii vampiri rãmasi în viatã.

Mekere

  • Nume Real:Mekare
  • Cadru istoric:Provine dintr-o familie de vrãjitoare ce trãiau la poalele Muntelui Carmel (mileniul IV î. Hr.)
  • Istoria ca muritor:Încã din copilãrie era cunoscutã împreunã cu mama si cu sora ei geamãnã în rândurile poporului sãu drept o persoanã care vorbeste cu spiritele, care aduce vântul si ploaia. La vârsta de 25 de ani, dupã distrugerea completã a tribului sãu, ea si sora sa au fost luate prizoniere de cãtre soldatii trimisi de Akasha si Enkil si duse la palatul regal pentru a fi interogate. Pânã la urmã au fost condamnate la un act de violentã îndeplinit de cãtre intendentul regal Khayman. Au fost eliberate si datoritã spiritelor s-au reîntors pe meleagurile natale. Dupã ceva vreme, trupele lui Enkil s-au reîntors spre a le duce din nou în Kemet.
  • Caracteristicile mortii:Transformatã la câteva ore înainte de executia sa. 
  • Creator:Khayman
  • Istoria ca nemuritor:Devine vampir si evadeazã cu Khayman si Maharet. Dupã o vreme însã Maharet si Mekare au fost capturate în Sakkara de soldatii Akashei si ai lui Enkil. Drept pedeapsã, I-au tãiat limba si au aruncat-o în mare, astfel separând-o de Maharet. Înainte de acestea a aruncat un blestem asupra Akashei si a jurat sã se rãzbune. Apoi urma lui Mekare se pierde. Doar cu mult timp dupã va deveni cunoscut faptul cã sarcofagul în care fusese închisã a ajuns pe tãrmurile sud-americane. În 1984 a reapãrut în mintile vampirilor, trimitând visele despre Maharet si ea însãsi. Când Akasha si Lestat au venit la vampirii supravietuitori, a distrus-o pe Akasha si a devenit gazda puterii bãutorilor de sânge.Se alãturã din nou surorii ei si devine tovarãsa ei.

Khayman

  • Nume real:Khayman
  • Cadru istoric:Intendentul curţii Regelui Enkil (mileniul IV î. Hr.)
  • Istoria ca muritor:A fost intendentul curtii din Kemet si confidentul Regelui si al Reginei. A devenit martorul principal al rãpirii si torturii lui Mekare si Maharet, din ordinul regelui a comis actul de violentã asupra lui Maharet si Mekare si a fost ulterior pedepsit de cãtre spirite. A devenit singurul martor al mortii si transformãrii neprevãzute a Akashei si a lui Enkil. 
  • Caracteristicile ,ortii:Creat de Akasha la circa 6 luni dupã propria ei transformare.
  • Creator:Akasha 
  • Istoria ca nemuritor:Dupã ce a devenit vampir, s-a ridicat împreunã cu Maharet si Mekare (cunoscuti si ca Prima Generatie) împotriva venerãrii Akashei si a lui Enkil; drept rezultat au fost creati numerosi bãutori de sânge. Dupã ce Maharet si Mekare au fost capturate, a coborât în tãrânã de multe ori, încercând sã scape de umbrele trecutului, si şi-a pierdut memoria. Cunoscut în Evul mediu drept Diavolul Benjamin. În 1984 a reapãrut si i s-a alãturat lui Maharet.

Pentru o prima postare cred ca aveti destul material asadar am sa ma opresc aici.Nu uitati ca saptamana viitoare vom continua cu aceeasi tema:Vampirii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu